Familiefotografering: Etter regn kommer sol!

Når årstidene snur og det blir høst og vinter, melder det seg noen nye utfordringer for en fotograf som bare jobber i naturlig lys: Det blir fortere mørkt om dagene, og været er mer ustabilt. Jeg synes alt vær har sin sjarm - det er ikke det - men hvis det pøser ned er ikke det noe særlig hverken for kameraet mitt eller de som skal være foran. Da Ina booket meg i høst, måtte vi utsette en gang på grunn av dårlig værmelding, og når dagen kom for fotografering, var det enda etpar hindre på veien. Jeg ble kalt ut til fødsel, og da er det plutselig litt vanskelig å si når jeg er ferdig. Ina og gjengen var supersporty og satt på gjerdet for meg, og jammen gikk det bra. Ganske høy på livet etter en nydelig fødselsopplevelse, kom jeg hjem til dem på Rodeløkka imens det ennå var dagslys, og da ble jeg oppmerksom på hinder nummer to: Det regnet. Masse. Vi tok en prat og bestemte oss for å holde oss til planen, og heller dra ned i Botanisk hage og ta bilder i veksthusene. Og imens vi gjorde det, lysnet det opp, og vi fikk det vakreste lyset. En perfekt høst-solnedgang, en perfekt gjeng, en perfekt dag på jobben. Noen ganger skal man altså ikke la seg skremme av etpar hindre på veien. Takknemlig!