En reise rundt solen.

Det er et privilegium å få komme tilbake til folk og fotografere dem i livets ulike faser. Denne familien har jeg kjent i akkurat et år, og det hele begynte da mamma Christel tok kontakt med meg ifjor, ganske så høygravid og ganske så impulsivt, og lurte på om jeg kunne være med og dokumentere fødselen av lillebror i magen. Jeg er ikke akkurat vondt å be på den fronten, så jeg heiv meg rundt og dro til Eidsvoll for å bli kjent med dem og ta bilder av dem før lillebror hadde kommet. Ikke mer enn ti dager etter at jeg hadde vært der, måtte jeg kaste meg i bilen igjen, for nå var det fødsel på gang. Bortsett fra at det holdt på bli fødsel på motorveien og at jeg kom femten skarve minutter for sent, var det en helt fantastisk opplevelse. Jeg fikk tatt bilder av dem når lillebror var helt fersk og Christel såvidt hadde fått igjen pusten. En måneds tid etterpå var jeg igjen i det fine huset på Eidsvoll, og denne gangen var de fire; Christel, Aleksander, Lars Johannes og lillebror Oscar Nicolay. Det var derfor stor glede i hjertet da jeg nå ble invitert tilbake atter en gang; for å fotografere de fire når lillebror akkurat var ett år gammel. En lillebror som smeltet dette fotografhjertet med sitt lure smil og tillitsfulle nærvær, en lillebror som har sin helt selvfølgelige plass i denne nydelige familien. For en fin gjeng, og for en heldig fotograf. Takknemlig!

(klikk på bildene for å se dem større)