Foto: Mona Moe Machava / monamoe.com

Foto: Mona Moe Machava / monamoe.com

Jeg heter Maria Vatne og holder til i Sandsvær, sør for Kongsberg. Jeg er 40 år, og bor på en livlig gård sammen med min mann, mine fire barn og en gjeng dyr av ulik art.

Jeg er utdannet innen film og fotografi, både fra Lillehammer, Edinburgh og Trondheim, og har jobbet som lærer i disse fagene på Buskerud folkehøgskole i en årrekke, før jeg endelig bestemte meg for å satse fullt på fotograferingen.

Jeg elsker naturen, jeg elsker det som er ekte, når folk viser følelser, når vi synker inn i oss selv, når vi tør å være helt autentiske. Jeg elsker rare øyeblikk, kaffe, lav sol, å bade, hverdagsmagi, fine sanger. Jeg elsker å møte nye folk og dele historier, jeg elsker det som er mystisk, jeg elsker vind og bål og hav. Jeg synes jeg er så priviligert som kan jobbe med å fange øyeblikk av kjærlighet, nærhet, humor, frihet, intimitet og alt det andre som knytter oss sammen og som gjør oss helt perfekte - akkurat sånn vi er. Det er det som er prosjektet mitt: Å gjøre det synlig hvor vakre vi er i all vår allminnelighet, hvor kostbare de små flyktige øyeblikkene i livene vår er, og hvor heldige vi er som er omgitt av vår vakre natur. Dette er kjernen i mitt virke, og jeg håper det gjenspeiles i bildene mine.