VILLHJERTER


VILLHJERTER er både et nytt konsept og et prosjekt som beveger seg utenfor boksen av vanlig portrettfotografi. Det skal være et møte, både mellom meg og deg, og mellom deg og deg - en utforskning i ditt indre. Jeg legger veldig lite føringer, men tanken bak er at vi skal finne ditt ville hjerte - det som gir deg kraft, som tar deg tilbake til din essens. Vi lever i en verden med så mye støy og distraksjoner, så mange forventninger og standarder vi skal leve opp til, og så enorm tilgang på informasjon om det som skjer rundt oss. Det er lett å miste seg selv, å miste sin kjerne. Men vi har det jo alle, ikke sant? Det ville hjertet. Vi er alle natur, og kraft, og mysterier. Og det har jeg lyst til å utforske sammen med deg. Det er ikke farlig. Det skal ikke være en prestasjon av noe slag, det skal være gøy og trygt, og kanskje du oppdager noe nytt ved deg selv? 

Heia villhjertet!


ZABINA

Ei gammel eik, en solnedgang om våren, to lekende hjerter og en vill og vakker sjel.

(klikk på bildet for å se Zabinas villhjertebilder)


SADHNA

Noen ganger tilbyr livet oss deilige synkronisiteter som gir tilværelsen den ekstra fine magiske dimensjonen. Jeg skulle fotografere Renate for Villhjerter-prosjektet, og var hos henne i Tønsberg. I løpet av fotograferingen kom det frem at hun skulle være med og arrangere en konsert dagen etter; med en sanger som sang om nettopp det ville hjertet. Jeg merket meg navnet på sangeren - Sadhna, og noen måneder etter oppdaget jeg at hun jammen var fra bygda jeg vokste opp i, og hadde flyttet tilbake til området. Hun hadde gitt ut et album som het I det ville hjertet. Ikke lenge etter fikk jeg en melding fra Sadhna, hvor hun lurte på om jeg ville gjøre noe kreativt sammen med henne. En musikkvideo, kanskje, men først bilder. Da måtte det jo bli en Villhjerter-session!

(klikk på bildet for å se Sadhnas villhjertebilder)


Renate

Healer, guide, innehaver av Gudinnekraft.no - Renate er et menneske som lever av det hun elsker og som hjelper andre til å finne sin indre vei. Da var det ekstra spennende å treffe henne for å finne villhjertet. Ville vi finne noe nytt, eller er hun så i kontakt med seg selv at det ble overflødig? Her er Renates egne tanker etter møtet: Å få møte deg, Maria var en opplevelse i seg selv. Lyset ditt, nærværet og smilet. Men det å få være med i en fotoseanse var helt spesielt. Du ga en trygghet og tilstedeværelse, som ga en naturlig følelse og frihet fra første stund. Det var gøy! Jeg virkelig våget å leke med villhjertet mitt sammen med deg, og selve skaperkraften og gleden tok overhånd! Det har virkelig vært en gave å få være med deg, og jeg har fått en helt ny opplevelse av hva foto kan være og Er! Takk! 

(klikk på bildet for å se Renates villhjertebilder)


Henriette

Henriette er musikk. Hun har sunget hele livet, og gjennom musikken finner hun sin vei. Hun er et naturmenneske og trives best ute, i skogen, på fjellet, ved havet. Når hun skulle gi ut sin første EP, fikk den navnet Her er fred, og det var til denne vi tok Villhjerter-bildene. Vi var ute i et døgn, i kveldssol og natt, ved bålet og i morgenlysningen. 

(klikk på bildet for å se Henriettes villhjertebilder)


Anette

Anette er trebarnsmamma, gårdbruker, doula, yogainstruktør og nomade. Hun er sterk og levende. Når hun nå legger ut på sin livs reise ved å gå the Pacific Crest Trail i USA (fra Mexico til Canada), lever hun ut drømmen og lytter til stemmen fra hjertet. Jeg fotograferte henne i sommerkveldslyset ved Vestfolds kyst. Du kan lese om turen hennes på bloggen www.happycamel.no

(klikk på bildet for å se Anettes villhjertebilder)


Ingrid-Alice & ROGER

Fotograf, doula og småbarnsmor: Ingrid-Alice har rukket mye på tross av sin unge alder. Sammen med barndomskjæresten Roger, eldstedatteren Erika, og med lille Iris inni magen, kom de til meg med åpne hjerter og fulle av mot, en sensommerdag. 

(klikk på bildet for å se Ingrid-Alices villhjertebilder)